Gam Bakker

Duurzaam distributiecentrum op HoogTij

Vorderingen bouw Gam Bakker op HoogTij

1 april 2019
De werkzaamheden van logistiek dienstverlener Gam Bakker op HoogTij zijn in volle gang. Op deze logistieke toplocatie wordt een duurzaam distributiecentrum met warehouse functie gerealiseerd. Gam Bakker is een logistieke dienstverlener die maatwerk oplossingen biedt voor transport, warehousing en douane afhandeling.

Voor de bouw van het distributiecentrum zijn materialen gekozen die lang meegaan en worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. Dit zorgt voor een energieneutraal warehouse. Daarnaast werkt Gam Bakker nauw samen met containerterminal CTVrede. Met deze samenwerking probeert zij de logistieke keten te verduurzamen. Dit gebeurt door middel van elektrische binnenvaartschepen, elektrische container terminal trekkers, energieneutraal warehouse en vrachtwagens op biogas.

Transportbedrijf en warehousing

Gam Bakker is van origine een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van bloemen, bloembollen en planten. Op het gebied van warehousing is Gam Bakker gespecialiseerd in de opslag van food producten, zoals pinda’s, noten en zaden. Met de nieuwe vestiging gaat zij ook samenwerken met bedrijven uit de Zaanstreek, voor bijvoorbeeld de opslag van cacao gerelateerde producten.

Vordering bouw

Op dit moment worden de palen voor de vloervelden van het gebouw geheid en wordt de staalconstructie geplaatst. Na de staalconstructie worden de gevelpanelen en het dak geplaatst en komt het gebouw in vormgeving overeind.

De oplevering van het nieuwe pand staat voor de bouwvak gepland.

Impressie van Gam Bakker op HoogTij

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring