Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL in Westzaan

Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL in Westzaan

1 oktober 2020
Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan vierde PostNL samen met lokale instanties en het bouwbedrijf op 30 september feestelijk de start van de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Wethouder Hans Krieger en directeur operations PostNL Pakketten Iris van Wees sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. PostNL verwacht hier dagelijks tussen de 40 – 50.000 pakketten te gaan verwerken. Om samen met klanten te blijven groeien, blijft PostNL verder opschalen en investeren in nieuwe sorteerlocaties. Bouwvedrijf Aan de Stege Twello gaat het pakkettensorteercentrum realiseren. 

Iris van Wees, directeur operations PostNL Pakketten: ‘Covid-19 heeft het gedrag van de consument veranderd. Mensen bestellen steeds meer online. De sterke volumegroei hebben we opgevangen door onze capaciteit met 40% op te schalen. Dat zetten we in aanloop naar de feestdagenperiode voort. Ook investeren we in nieuwe locaties om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces optimaal te kunnen inrichten. In Nederland openen we volgend jaar twee nieuwe pakkettenlocaties. Een daarvan is dit duurzame pand in Westzaan.’

400 directe arbeidsplaatsen

Wethouder Hans Krieger is blij met de komst van PostNL: “Er is grote vraag naar ruimte voor bedrijven op HoogTij. Dat het bedrijf werkgelegenheid creëert is voor de gemeente een belangrijk criterium bij de toekenning van bedrijfsruimte. Dit nieuwe pakketsorteercentrum zorgt voor zo’n 400 directe arbeidsplaatsen. Banen die hard nodig zijn in deze regio en waar wij als Zaanstad blij mee zijn."

BREEAM certificaat

BREEAM is het duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Voor dit pakkettensorteercentrum beoogt PostNL het BREEAM certificaat Outstanding te behalen. Daarmee wordt dit het achtste PostNL-pakkettensorteercentra met een BREAAM certificaat. Hiervoor investeert PostNL onder meer in duurzame materialen, de plaatsing van zo’n 900 zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos. Dat maakt dit pand tot een van de duurzaamste logistieke gebouwen.

Goed voor de regio

Het sorteercentrum in Westzaan wordt in de zomer van 2021 in gebruik genomen. Vanuit hier worden pakketten bezorgd in en rondom de gemeente Zaanstad, onder andere in Purmerend, Volendam en Beverwijk.


foto van de feestelijke start

impressie PostNLImpressie van het  pakkettensorteercentrum van PostNL

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring