Ontwikkeling nieuw hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij

Ontwikkeling nieuw hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij

HoogTij aantrekkelijk voor de interieurindustrie

 
29 juli 2020
HoogTij blijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Ook DecoLegno gaat zich hier definitief vestigen. Dit is het startsein voor de ontwikkeling van een eigentijds en duurzaam hoofdkantoor. 

Voor het nieuwe hoofdkantoor kreeg DecoLegno een perceel grond van 3350 m² op HoogTij in eigendom. Tien jaar geleden richtten Patrick Leering en Guido Hofman DecoLegno in Zaandijk op. DecoLegno is een exclusief leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Het bedrijf heeft een gevestigde naam bij architecten, interieurbouwers en meubelmakers.

Keuze voor HoogTij vanwege ontwikkelperspectief, centrale ligging én aanwezigheid andere interieurbedrijven

De plannen voor het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno zijn ontwikkeld met de gemeente Zaanstad, Bouwkundig adviesbureau B22 en Nunc Architecten. “De herkenbare kapvorm, en de duidelijke entree zorgen voor een expressieve beëindiging van de straatwand. Door deze entree en het grote venster met zicht op de showroom ademt de nieuwbouw DecoLegno”, aldus de heer Brunsmann van Nunc Architecten. Guido Hofman van DecoLegno: “We kozen voor deze locatie vanwege het ontwikkelperspectief van HoogTij, de centrale ligging én de aanwezigheid van andere interieurbedrijven. We hopen in de tweede helft van 2022 in het nieuwe hoofdkantoor te kunnen”.

Impressie nieuwe hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij naar een ontwerp van Nunc Architecten.Impressie nieuwe hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij naar een ontwerp van Nunc Architecten

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring