Zuiver op bedrijventerrein

Meer ruimte op HoogTij voor Zuiver

7 juli 2017
Op vrijdag 7 juli ondertekende wethouder Dennis Straat namens de gemeente Zaanstad de koopcontracten met het bekende Nederlandse interieurmerk Zuiver voor aankoop van een kavel op het bedrijventerrein HoogTij, aan de Schoot. Zuiver neemt in totaal meer dan 8300 m2 grond af aan het Rak. Het bedrijf, dat al op HoogTij is gevestigd, heeft het voornemen om op de aangekochte grond een showroom met kantoor te vestigen en op termijn een loods voor distributie.

Zuiver is een hardgroeiend Zaans bedrijf, gericht op verkoop van bijzondere meubelen, verlichting en interieuraccessoires. In 2015 was het bedrijf Zaanse Onderneming van het Jaar en in 2016 Noord-Hollandse Onderneming van het Jaar. Creatief directeur Caroline van Velze werd eerder dit jaar onderscheiden als Zaans Zakenvrouw van het Jaar. ‘Zuiver is al in ruim 50 landen actief, maar als het aan ons ligt zijn we straks over de hele wereld verkrijgbaar. Om die groei te kunnen realiseren is onder andere een nieuw, ruimer pand van belang. Voor het design zijn we de samenwerking aangegaan met Nunc Architecten, tevens uit Zaandam’, zegt van Velze.

'Pand Zuiver wordt een eyecatcher'

Wethouder Straat van Economisch zaken is tevreden: ‘Voor HoogTij is de verkoop van groot belang, aangezien Zuiver op die plek, aan de poort van HoogTij komt. Het nieuwe pand wordt een echte eyecatcher voor het terrein. Het geeft aan dat HoogTij met zijn goede bereikbaarheid en de ruimte een aantrekkelijke vestigingsplaats is. Dat we hier zo’n bijzonder Zaans bedrijf als Zuiver groeiruimte kunnen bieden is geweldig nieuws.’

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring