HoogTij als circulaire werklocatie

HoogTij als circulaire werklocatie


17 maart 2020
HoogTij is één van de deelnemers aan het Programma Circulaire Werklocaties. Doel van dit programma is bijdragen aan het circulair maken van bedrijventerreinen en andere werklocaties. Het programma is een initiatief van de SKBN (Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland) en SADC (Schiphol Area Development Company). Om kennis uit te wisselen brachten de deelnemers aan het programma op 10 maart 2020 een bezoek aan HoogTij. Op de bovenste verdieping van het nieuwbouwpand van Zuiver bespraken zij het circulair vormgeven van de uitgiftevoorwaarden van HoogTij.

Vertegenwoordigers van de verschillende bedrijventerreinen uit Nederland en experts gingen in gesprek over de circulaire gronduitgifte. Dit deden zij naar aanleiding van een presentatie over de achtergrond en ontwikkeling van HoogTij. Op basis van praktijkervaringen en kennis van diverse experts, zoals AKRO Consult en Metabolic, keken ze ook naar duurzaam ruimtegebruik, efficiënt en toekomstgericht verkavelen, circulair aanbesteden, uitgiftevoorwaarden en een duurzame inrichting van openbare ruimte.

Opgehaalde kennis delen tijdens slotbijeenkomst

Later dit  jaar is er een slotbijeenkomst over het programma. Hier worden kennis, ervaringen en inzichten die zijn opgehaald bij bezoeken aan de diverse deelnemende bedrijventerrein gedeeld.

Foto van de bespreking op 10 maart 2020

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring