Nieuws

Het laatste nieuws over bedrijventerrein HoogTij

Nieuwe kraan CTVrede

29 augustus 2019
Het haventerrein op HoogTij is volop in ontwikkeling. De ligging van deze locatie aan het Noordzeekanaal biedt onder andere de mogelijkheid van diepzeeoverslag via een zelf te realiseren laad- en losfaciliteit. Onlangs heeft CTVrede-Steinweg hier een nieuwe kraan in gebruik genomen. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk het filmpje.

Lees meer

Still uit een filmpje van de nieuwe kraan van CTVrede op havenlocatie HoogTij

 BMN Bouwmaterialen verhuist naar HoogTij

 24 juli 2019
Op de hoek Kleine Steng / Rak op Hoogtij komt BMN Bouwmaterialen. De huidige BMN-vestiging, is in Oud Zaenden in Zaandam. De verhuizing naar HoogTij is de derde nieuwbouwvestiging in geheel nieuwe stijl.

Lees meer

impressie nieuwbouw BMN op HoogTij

Nieuw fietspad in gebruik

23 juli 2019
Het nieuwe fietspad vanaf Westzaan richting HoogTij over de dijk is in gebruik! Deze sluit ook aan op de bestaande fietsbrug. Nu is het bedrijvenpark nog beter bereikbaar.

Lees meer

foto van het nieuwe fietspad

Uitspraak Raad van State over Programma Aanpak Stikstof heeft invloed op ontwikkeling HoogTij

8 juli 2019
De Raad van State heeft onlangs de landelijke aanpak PAS (Programma aanpak Stikstof) verworpen. Deze PAS-aanpak had tot doel het beperken van de neerslag van stikstof in kwetsbare natuurgebieden. De uitspraak is ook van invloed op de ontwikkeling van HoogTij, aangezien HoogTij nabij het Natura 2000-natuurgebied Polder Westzaan gelegen is.

Meer over de PAS

Ook kunt u voor meer informatie en de mogelijke gevolgen voor vestigers op HoogTij contact opnemen met Hendrik Visser, procesmanager van de Gemeente Zaanstad voor HoogTij via h.visser@zaanstad.nl of 06 397 89 320.

Luchtfoto van HoogTij

Volop ontwikkelingen en werkzaamheden op HoogTij

17 mei 2019
De komende maanden start CTVrede met het overladen van goederen op het haventerrein van HoogTij. In de tweede helft van 2019 neemt ook Gam Bakker haar nieuwbouw op HoogTij in gebruik. De logistiek dienstverlener komt bij de entree van het haventerrein en inmiddels zijn de contouren van de nieuwbouw al goed zichtbaar.

Lees meer

Luchtfoto van werkzaamheden op HoogTij

Welkom Woody World                 

25 april 2019
Bedrijvenpark HoogTij is een bedrijf rijker. Woody World heeft zich gevestigd in het voormalige pand van Zuiver aan Rak 20. Zuiver verhuisde onlangs naar de kavel aan Schoot 2 op HoogTij.

Lees meer

Vorderingen bouw Gam Bakker op HoogTij

1 april 2019
De werkzaamheden van logistiek dienstverlener Gam Bakker op HoogTij zijn in volle gang. Op deze logistieke toplocatie wordt een duurzaam distributiecentrum met warehouse functie gerealiseerd. Gam Bakker is een logistieke dienstverlener die maatwerk oplossingen biedt voor transport, warehousing en douane afhandeling.

Lees meer

Impressie Gam Bakker op HoogTij

Rijksvastgoedbedrijf koopt 14.000 m2 terrein op HoogTij

13 maart 2018
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft circa 14.000m² terrein aan de Smeet op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Het perceel grenst aan het Justitieel Complex Zaanstad. Het Rijksvastgoedbedrijf zet de grond in voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Lees meer

Zaanse bedrijf Eydenberg  op HoogTij

7 maart 2019
Eydenberg Retail Projects neemt zo’n 7200 m2 grond af aan de Schoot en wordt op dit deel van HoogTij buurman van het net verhuisde bedrijf Zuiver. Het bedrijf gaat op haar nieuwbouwlocatie een kantoorruimte, showroom, werkplaats en opslag bouwen. Op donderdag 7 maart ging wethouder Gerard Ram van economische zaken langs bij directeur Jorim Thomas om dit te vieren.

Lees meer

CTVrede Steinweg en Gam BAKKER bouwen op HoogTij

20 december 2018
CTVrede Steinweg laat op HoogTij een terminal bouwen aan het Noordzeekanaal. Hiermee krijgen zij een derde locatie aan het Noordzeekanaal. Via deze terminals vervult het container op- en overslagbedrijf een faciliterende rol voor verladers in Noord-Nederland. Op de nieuwe locatie aan het Noordzeekanaal kan CTVrede straks zowel binnenvaart- als shortsea schepen afhandelen.

Lees meer


Start aanleg infrastructuur haventerrein HoogTij

14 september 2018
Onlangs is gestart met de aanleg van de infrastructuur op het haventerrein van HoogTij. Dit ter voorbereiding op de toekomstige bedrijfsbebouwing op dit deel van het bedrijventerrein.

Lees het hele artikel

Eerste paal nieuwe bedrijfspand Ayal Kaas

18 juli 2018
De broers Adburrahman en Allaatin Çalişkan verkochten naast hun ’gewone’ baan van 1992 tot 2004 kaas op de Zwarte Markt in Beverwijk. Vandaag heeft het bedrijf 50 medewerkers die jaarlijks 8 miljoen kilo kaas verwerken. Elke vierkante meter van de drie bedrijfspanden aan de Ronde Tocht in Zaandam wordt gebruikt. Het bedrijf groeit uit zijn voegen. Tijd om te gaan verhuizen. 

Lees het hele artikel

Start bouw diepzeekade HoogTij

4 juli 2018                                                                                                                                                                                                                          Deze zomer start de bouw van een 900 meter diepzeekade aan het bedrijventerrein HoogTij langs het Noordzeekanaal. HoogTij is onderverdeeld in twee delen: een terrein voor havengebonden bedrijven en een terrein voor grondgebonden bedrijven. Het totale gebied biedt ruimte voor 130 hectare bedrijvigheid.

Lees meer

Nieuwe foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ op HoogTij

26 juni 2018
Op het terrein tussen het nieuwe brandstofstation van GP Groot en Kuehne en Nagel op HoogTij staat sinds kort de foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ van Eva Peters. Het gaat om een pilot van een jaar. Daarna wordt gekeken of zowel de gemeente als Eva tevreden zijn met de foodtruck op deze plek. De foodtruck staat vijf dagen per week tussen 9.00 uur en 17.00 uur aan de Kleine Steng 12 in Westzaan.

Lees meer

Tankstation van de toekomst NXT HoogTij geopend

3 april 2018
Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan, aan de Kleine Steng, is tankstation NXT HoogTij geopend. Dit tankstation werkt via een nieuw brandstoffen- en energieconcept en is daardoor een tankstation van de toekomst.

Lees meer

Twee nieuwe bedrijven op het bedrijventerrein

1 november 2017
Containerterminal CTVrede Steinweg en logistiek dienstverlener Gam BAKKER vestigen zich op bedrijventerrein HoogTij. De palen voor de nieuwe panden zijn maandag 30 oktober de grond in gegaan.

Lees meer

IntelTemp en RuudTrans op HoogTij

10 augustus 2017
Na de bedrijven Zuiver en Ayal Kaas hebben ook IntelTemp en RuudTrans een contract met de Gemeente Zaanstad getekend voor een kavel op bedrijventerrein HoogTij. Wethouder Dennis Straat: “De laatste maanden is er grote belangstelling voor een kavel op HoogTij en zijn er vier kavels uitgegeven. Het bevestigt dat HoogTij met zijn goede bereikbaarheid en ruimte een aantrekkelijke vestigingsplaats is die ook nog eens goed betaalbaar is."

Lees meer


Meer ruimte op Hoogtij voor Zuiver

7 juli 2018
Op vrijdag 7 juli ondertekende wethouder Dennis Straat namens de gemeente Zaanstad de koopcontracten met het bekende Nederlandse interieurmerk Zuiver voor aankoop van een kavel op het bedrijventerrein HoogTij, aan de Schoot. Zuiver neemt in totaal meer dan 8300 m2 grond af aan het Rak. Het bedrijf, dat al op HoogTij is gevestigd, heeft het voornemen om op de aangekochte grond een showroom met kantoor te vestigen en op termijn een loods voor distributie.


Lees meer

Realisatie haventerrein en zeehavenkade voor bedrijventerrein HoogTij van start

27 maart 2017
Het Zaanse bedrijventerrein HoogTij breidt zijn faciliteiten uit met de aanleg van het haventerrein en de bouw van een nieuwe zeehavenkade. De zogenaamde langs-haven komt parallel te lopen aan het Noordzeekanaal en krijgt een afmeting van circa 40 meter bij 900 meter. De kade biedt toegang voor zeeschepen met een diepgang tot 10 meter. De planning is dat het eerste zeeschip in de zomer 2018 kan aanmeren.

Lees meer

Hoog contrast