Nieuws

Het laatste nieuws over bedrijventerrein HoogTij

Fiege opent nieuw logistiek centrum op HoogTij


22 december 2022
Fiege breidt uit met een nieuw logistiek centrum op bedrijventerrein HoogTij in Zaandam. 28 november 2022 is het nieuwe centrum geopend. De afgelopen 12 jaar is er gewerkt aan dit centrum, met een ruimte van 43.000 vierkante meter. Het gebouw is ontworpen door Fiege Real Estate division. In het ontwerp is rekening gehouden met ecologische en sociale aspecten. Zo is er veel natuurlijk licht, wat zorgt voor een uitnodigende werksfeer. Daarnaast voldoet het gebouw, met onder andere zonne-energie op het dak, aan de duurzaamheidseisen van de BREEAM Certification Level Excellent.

Meer over Fiege

foto van de opening van FiegeFoto van Fiege

De plannen van Bunge Loders Croklaan


8 september 2022
Bunge Loders Croklaan (BLC) heeft de plannen over de verhuizing naar HoogTij gepubliceerd. Afgelopen november maakten we bekend dat Bunge  haar productielocatie verplaatst van Wormerveer naar HoogTij. Op dit moment zit Bunge nog middenin een vergunningentraject. Ook de erfpachtovereenkomsten moeten nog gesloten worden. De verwachting is dat de vergunningen begin 2023 onherroepelijk zijn. Daarna kan de bouw starten. De meeste activiteiten vinden in eerste instantie plaats op het haventerrein van HoogTij. Op het kavel ten noorden van de Westzanerweg zijn meer de toekomstige activiteiten voorzien. De uitbreiding van de havenkade op HoogTij hangt samen met de komst van BLC op HoogTij en wordt voorbereid door Havenbedrijf Amsterdam.

Lees meer over de plannen van BLC

Bunge komt op deze plek op HoogTij

Denk en ding mee over de aanbesteding voor horeca op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan


14 april 2022
Gemeente Zaanstad gaat een Europees aanbestedingstraject starten voor de uitgifte van twee horecakavels op het bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. De horecakavels gaan onderdeel uitmaken van een deel van HoogTij waarop ook een truckparking voorzien is.  En u kunt hier als (horeca)ondernemer over meedenken en eventueel over meedingen!

Lees meer

foto van bedrijventerrein HoogTij

Uitbreiding cameratoezicht op Bedrijvenpark HoogTij


1 december 2021
Vereniging Bedrijvenpark HoogTij heeft het cameratoezicht in het gebied uitgebreid van drie naar vijf locaties. Kort geleden zijn twee nieuwe cameramasten geplaatst en het systeem wordt nu getest. Vanaf 1 december zijn alle vijf de cameramasten op HoogTij operationeel. Doelstelling van de camerabewaking is de beveiliging van personen, gebouwen, terreinen, zaken en productieprocessen op HoogTij. Naast dat opsporingsdiensten de camerabeelden kunnen opvragen na incidenten, heeft de camerabewaking ook een preventieve werking.

Lees meer

foto van bewakingscamera op HoogTij

HoogTij in het Noord Hollands Dagblad


23 november 2021
Met de komst van Bunge en logisitieke dienstverlener Fiege is HoogTij bijna vol. Het NHD sprak wethouder Economie Hans Krieger en schreef er een artikel over. Het premium artikel is te lezen voor iedereen met een abonnement op het Noord Hollands Dagblad.

NHD - Hoogtij is bijna vol, laatste 8 hectare wordt strategisch ingezet voor verplaatsen van bedrijven

luchtfoto van HoogTijLuchtfoto van HoogTij

Gemeente Zaanstad en Port of Amsterdam blij met voorgenomen verhuizing van Bunge naar HoogTij


november 2021
Vandaag heeft Bunge Loders Croklaan bekendgemaakt dat zij van plan is haar productielocatie te verplaatsen van Wormerveer naar HoogTij. De nieuwe duurzame fabriek vervangt ook de eind vorig jaar verkochte productielocatie van Bunge in Rotterdam. De gemeente Zaanstad en Port of Amsterdam zijn als eigenaren van HoogTij verheugd dat Bunge Loders Croklaan zijn positie in onze regio wil versterken.

Lees meer

luchtfoto van HoogTijBunge komt op deze plek op HoogTij

Noodgreep: Tijdelijk toestaan gasaansluitingen HoogTij


3 september 2021
Het college ziet zich genoodzaakt om tijdelijk gasaansluitingen toe te staan voor toekomstige bedrijven op HoogTij. Door een landelijke toename van de vraag naar elektriciteit kan Liander geen nieuwe grootzakelijke elektriciteitsaansluitingen realiseren op HoogTij. Door tijdelijk gas toe te staan, voorkomt het college dat de Zaanse gebiedsontwikkeling stil komt te liggen. Bedrijven gaan het liefst over op elektriciteit in plaats van gas omdat dat voordeliger is. Liander geeft aan rond 2027 weer voldoende transportcapaciteit te hebben zodat bedrijven dan kunnen overstappen op stroom.

Lees meer

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum op HoogTij


21 juni 2021
PostNL neemt vandaag zijn zesentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van ruim 7.600 m2 aan de Fokkemast 6 in Westzaan worden dagelijks gemiddeld zo’n 40.000 pakketten bezorgd. In 2020 bezorgde PostNL in totaal 337 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal in te richten opent PostNL dit najaar ook een innovatief sorteercentrum speciaal voor kleine pakketten. Het netwerk van PostNL in Nederland is dan startklaar voor de drukke feestdagenperiode. Daarnaast zal ook de versnelde digitalisering voor extra capaciteit gaan zorgen. 

Lees meer

foto van pakkettensorteercentrum van PostNL

Nieuw hoofdkantoor DecoLegno voorjaar 2022 op HoogTij


6 mei 2021
Het nieuwe hoofdkantoor met showroom van DecoLegno opent in het voorjaar van 2022 op HoogTij. Deze zomer start de bouw. Het gebouw gaat 1600m2 beslaan op het bedrijventerrein.

Lees meer

impressie van DecoLegnoImpressie: Nunc Architecten

Een gelukkig en gezond 2021 gewenst!


31 december 2020

Het team van HoogTij wenst u een gelukkig en gezond 2021 toe. 2020 was door de coronacrisis geen makkelijk jaar. Toch hebben veel ondernemers op creatieve manier het ondernemen doorgezet. Afgelopen jaar startten diverse bedrijven met de bouw op bedrijventerrein HoogTij. En wij startten met het aanleggen  van wandelpaden en meer groen voor een aantrekkelijker openbare ruimte, bedacht door de bewoners. We hopen in 2021 deze mooie ontwikkelingen verder door te kunnen zetten en wensen u al het succes toe met een mooie toekomst op HoogTij.

luchtfoto van HoogTijLuchtfoto van HoogTij

Artikel over de bouw van de bulkopslag voor cacaobonen van Vollers


1 december 2020

In de novembereditie van Industrie bouw staat een artikel over de bouw van het de bulkopslag voor cacaobonen van logistiek bedrijf Vollers. Bouwbedrijf Vrolijk uit Moerdijk ging aan de slag met het innovatieve warehouse. Benieuwd?

Bekijk het volledige artikel van Industrie bouw

Vollers (links) en CTVrede (rechts)

HoogTij: duurzaam en bereikbaar


20 november 2020
In deze editie van Brand Stories van Nieuwsblad Transport vertelt Port of Amsterdam over de samenwerking met Gemeente Zaanstad om HoogTij te ontwikkelen tot het beste vestigingsklimaat voor de voedingsmiddelenindustrie. Benieuwd?

Lees hier de volledige brandstory

luchtfoto van HoogTij

Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL in Westzaan


1 oktober 2020
Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan vierde PostNL samen met lokale instanties en het bouwbedrijf op 30 september feestelijk de start van de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Wethouder Hans Krieger en directeur operations PostNL Pakketten Iris van Wees sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. PostNL verwacht hier dagelijks tussen de 40 – 50.000 pakketten te gaan verwerken. Om samen met klanten te blijven groeien, blijft PostNL verder opschalen en investeren in nieuwe sorteerlocaties. Bouwvedrijf Aan de Stege Twello gaat het pakkettensorteercentrum realiseren.

Lees meer

impressie PostNLImpressie van pakkettensorteercentrum PostNL

Zuiver genomineerd voor Babel Architectuurprijs


21 augustus
Babel Zaans architectuurplatform heeft zeven nieuwe gebouwen in de Zaanstreek genomineerd voor de Babel Architectuurprijs 2020. Heel gevarieerde bouwwerken dingen mee naar de prijs, van een bedrijfsgebouw tot een scholencomplex, van een enkel woonhuis en een appartementencomplex tot een zwembad en een fietsenstalling. Een jury onder voorzitterschap van architect Liesbeth van der Pol heeft de nominaties beoordeeld. Waaronder het bedrijfsgebouw van Zuiver.

Lees meer

foto van Zuiver op HoogTij

HoogTij; van Polder Westzaan tot bedrijventerrein 


10 augustus 2020

Recent verscheen het boek ‘Groot Amsterdam. Metropool in ontwikkeling’ van Theo Baart. Het boek toont met fotografie en een reisverslag de ontwikkeling van de Amsterdamse metropoolregio en de plekken die ingrijpend gaan veranderen. De ontwikkeling van de Polder Westzaan tot bedrijventerrein HoogTij is uiteindelijk niet in het boek beland, maar maakte wel deel uit van de voorselectie. Baart interviewde de bewonersgroep ‘HoogTijd Leefbaar’ en portretteerde de groep op HoogTij. Hij sprak met hen onder andere over de samenwerking met de projectorganisatie van HoogTij en de manier waarop gezamenlijk inzet wordt gepleegd HoogTij voor zowel bedrijven als omwonenden aantrekkelijk te maken.

Lees meer

foto van de bewonersgroep 'HoogTijd Leefbaar'Bewonersgroep 'HoogTijd Leefbaar'

Ontwikkeling nieuw hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij

HoogTij aantrekkelijk voor de interieurindustrie


29 juli 2020
HoogTij blijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Ook DecoLegno gaat zich hier definitief vestigen. Dit is het startsein voor de ontwikkeling van een eigentijds en duurzaam hoofdkantoor.

Lees meer

Impressie nieuwe hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij naar een ontwerp van Nunc Architecten.Impressie nieuwe hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij naar een ontwerp van Nunc Architecten

HoogTij: duurzaam en bereikbaar


19 november 2020
HoogTij is een duurzaam, logistiek bedrijventerrein  met een verbinding tussen land en water.  Port of Amsterdam vertelt aan Nieuwsblad Transport over de samenwerking me gemeente Zaanstad om HoogTij te ontwikkelen tot het beste vestigingsklimaat voor de voedingsmiddelenindustrie. 

Lees het volledige verhaal

luchtfoto van HoogTij

Eerste paal Vollers op HoogTij


22 juni 2020
Op het havengebonden deel van HoogTij komt Vollers. Een logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in transport van opslag van soft commodities. Op HoogTij komt een groot en innovatief warehouse voor de opslag van cacao voor de verwerkende industrie van Cargill aan de Zaan. Op vrijdag 19 juni waren Hans Krieger, wethouder Zaanstad en Koen Overtoom er om samen met Christian Vollers, eigenaar van familiebedrijf Vollers (3e generatie) en Harold Poelma, president directeur Cargill Cacao de eerste paal te slaan.

Lees meer

Namens de gemeente Zaanstad was wethouder Hans Krieger aanwezig om samen met Port of Amsterdam, Vollers en Cargill de eerste paal te slaan. Namens de gemeente Zaanstad was wethouder Hans Krieger aanwezig om samen met Port of Amsterdam, Vollers en Cargill de eerste paal te slaan. 

Meer wandelpaden en groen voor openbare ruimte HoogTij


4 mei 2020
De bewoners rondom Westpoort en HoogTij willen de openbare ruimte van HoogTij groener en recreatiever maken. Daarom hebben zij in overleg met de gemeente vorig jaar een groenplan gemaakt.  Het plan is meer wandelpaden aan te leggen en meer groen te planten.

Lees meer

foto van fietspad bij HoogTij

GZ OfficeXperience verhuist naar HoogTij


14 april 2020
GZ OfficeXperience verhuist eind november dit jaar naar HoogTij. Het nieuwe pand komt naast Zuiver. De eerste paal is inmiddels geslagen.

Lees meer

foto van de locatie waar GZ komtDe locatie op HoogTij waar GZ OfficeXperience komt

Start bouw Eydenberg op HoogTij


31 maart 2020
De bouw  van Eydenberg Retail Projects op HoogTij is gestart. Dit nieuwe pand komt naast die van Zuiver. Voor de ontwikkelingvan HoogTij is Eydenberg een aanwinst. Het is een Westzaans bedrijf, dat door deze locatie behouden blijft.

Lees meer

Foto van de locatie op HoogTij waar Eydenberg komt

HoogTij als circulaire werklocatie


17 maart 2020
HoogTij is één van de deelnemers aan het Programma Circulaire Werklocaties. Doel van dit programma is bijdragen aan het circulair maken van bedrijventerreinen en andere werklocaties. Het programma is een initiatief van de SKBN (Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland) en SADC (Schiphol Area Development Company). Om kennis uit te wisselen brachten de deelnemers aan het programma op 10 maart 2020 een bezoek aan HoogTij. Op de bovenste verdieping van het nieuwbouwpand van Zuiver bespraken zij het circulair vormgeven van de uitgiftevoorwaarden van HoogTij.

Lees meer

Foto van de bespreking op 10 maart 2020

Werk in uitvoering: zeehavenkade gereed en eerste bedrijven operationeel


12 maart 2020
Op de voorgrond van Haventerrein HoogTij was een enorme zandvlakte te zien. Nu is het een multimodaal bedrijventerrein.  900 meter zeehavenkade is gereed en de eerste bedrijven (CTVrede en Gam Bakker) zijn operationeel.

Lees meer

Luchtfoto van bedrijventerrein HoogTij

Nieuwe kraan CTVrede

29 augustus 2019
Het haventerrein op HoogTij is volop in ontwikkeling. De ligging van deze locatie aan het Noordzeekanaal biedt onder andere de mogelijkheid van diepzeeoverslag via een zelf te realiseren laad- en losfaciliteit. Onlangs heeft CTVrede-Steinweg hier een nieuwe kraan in gebruik genomen. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk het filmpje.

Lees meer

Still uit een filmpje van de nieuwe kraan van CTVrede op havenlocatie HoogTij

 BMN Bouwmaterialen verhuist naar HoogTij

 24 juli 2019
Op de hoek Kleine Steng / Rak op Hoogtij komt BMN Bouwmaterialen. De huidige BMN-vestiging, is in Oud Zaenden in Zaandam. De verhuizing naar HoogTij is de derde nieuwbouwvestiging in geheel nieuwe stijl.

Lees meer

impressie nieuwbouw BMN op HoogTij

Nieuw fietspad in gebruik

23 juli 2019
Het nieuwe fietspad vanaf Westzaan richting HoogTij over de dijk is in gebruik! Deze sluit ook aan op de bestaande fietsbrug. Nu is het bedrijvenpark nog beter bereikbaar.

Lees meer

foto van het nieuwe fietspad

Uitspraak Raad van State over Programma Aanpak Stikstof heeft invloed op ontwikkeling HoogTij

8 juli 2019
De Raad van State heeft onlangs de landelijke aanpak PAS (Programma aanpak Stikstof) verworpen. Deze PAS-aanpak had tot doel het beperken van de neerslag van stikstof in kwetsbare natuurgebieden. De uitspraak is ook van invloed op de ontwikkeling van HoogTij, aangezien HoogTij nabij het Natura 2000-natuurgebied Polder Westzaan gelegen is.

Meer over de PAS

Ook kunt u voor meer informatie en de mogelijke gevolgen voor vestigers op HoogTij contact opnemen met Hendrik Visser, procesmanager van de Gemeente Zaanstad voor HoogTij via h.visser@zaanstad.nl of 06 397 89 320.

Luchtfoto van HoogTij

Volop ontwikkelingen en werkzaamheden op HoogTij

17 mei 2019
De komende maanden start CTVrede met het overladen van goederen op het haventerrein van HoogTij. In de tweede helft van 2019 neemt ook Gam Bakker haar nieuwbouw op HoogTij in gebruik. De logistiek dienstverlener komt bij de entree van het haventerrein en inmiddels zijn de contouren van de nieuwbouw al goed zichtbaar.

Lees meer

Luchtfoto van werkzaamheden op HoogTij

Welkom Woody World                 

25 april 2019
Bedrijvenpark HoogTij is een bedrijf rijker. Woody World heeft zich gevestigd in het voormalige pand van Zuiver aan Rak 20. Zuiver verhuisde onlangs naar de kavel aan Schoot 2 op HoogTij.

Lees meer

Vorderingen bouw Gam Bakker op HoogTij

1 april 2019
De werkzaamheden van logistiek dienstverlener Gam Bakker op HoogTij zijn in volle gang. Op deze logistieke toplocatie wordt een duurzaam distributiecentrum met warehouse functie gerealiseerd. Gam Bakker is een logistieke dienstverlener die maatwerk oplossingen biedt voor transport, warehousing en douane afhandeling.

Lees meer

Impressie Gam Bakker op HoogTij

Rijksvastgoedbedrijf koopt 14.000 m2 terrein op HoogTij

13 maart 2018
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft circa 14.000m² terrein aan de Smeet op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Het perceel grenst aan het Justitieel Complex Zaanstad. Het Rijksvastgoedbedrijf zet de grond in voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Lees meer

Zaanse bedrijf Eydenberg  op HoogTij

7 maart 2019
Eydenberg Retail Projects neemt zo’n 7200 m2 grond af aan de Schoot en wordt op dit deel van HoogTij buurman van het net verhuisde bedrijf Zuiver. Het bedrijf gaat op haar nieuwbouwlocatie een kantoorruimte, showroom, werkplaats en opslag bouwen. Op donderdag 7 maart ging wethouder Gerard Ram van economische zaken langs bij directeur Jorim Thomas om dit te vieren.

Lees meer

CTVrede Steinweg en Gam BAKKER bouwen op HoogTij

20 december 2018
CTVrede Steinweg laat op HoogTij een terminal bouwen aan het Noordzeekanaal. Hiermee krijgen zij een derde locatie aan het Noordzeekanaal. Via deze terminals vervult het container op- en overslagbedrijf een faciliterende rol voor verladers in Noord-Nederland. Op de nieuwe locatie aan het Noordzeekanaal kan CTVrede straks zowel binnenvaart- als shortsea schepen afhandelen.

Lees meer


Start aanleg infrastructuur haventerrein HoogTij

14 september 2018
Onlangs is gestart met de aanleg van de infrastructuur op het haventerrein van HoogTij. Dit ter voorbereiding op de toekomstige bedrijfsbebouwing op dit deel van het bedrijventerrein.

Lees het hele artikel

Eerste paal nieuwe bedrijfspand Ayal Kaas

18 juli 2018
De broers Adburrahman en Allaatin Çalişkan verkochten naast hun ’gewone’ baan van 1992 tot 2004 kaas op de Zwarte Markt in Beverwijk. Vandaag heeft het bedrijf 50 medewerkers die jaarlijks 8 miljoen kilo kaas verwerken. Elke vierkante meter van de drie bedrijfspanden aan de Ronde Tocht in Zaandam wordt gebruikt. Het bedrijf groeit uit zijn voegen. Tijd om te gaan verhuizen. 

Lees het hele artikel

Start bouw diepzeekade HoogTij

4 juli 2018                                                                                                                                                                                                                          Deze zomer start de bouw van een 900 meter diepzeekade aan het bedrijventerrein HoogTij langs het Noordzeekanaal. HoogTij is onderverdeeld in twee delen: een terrein voor havengebonden bedrijven en een terrein voor grondgebonden bedrijven. Het totale gebied biedt ruimte voor 130 hectare bedrijvigheid.

Lees meer

Nieuwe foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ op HoogTij

26 juni 2018
Op het terrein tussen het nieuwe brandstofstation van GP Groot en Kuehne en Nagel op HoogTij staat sinds kort de foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ van Eva Peters. Het gaat om een pilot van een jaar. Daarna wordt gekeken of zowel de gemeente als Eva tevreden zijn met de foodtruck op deze plek. De foodtruck staat vijf dagen per week tussen 9.00 uur en 17.00 uur aan de Kleine Steng 12 in Westzaan.

Lees meer

Tankstation van de toekomst NXT HoogTij geopend

3 april 2018
Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan, aan de Kleine Steng, is tankstation NXT HoogTij geopend. Dit tankstation werkt via een nieuw brandstoffen- en energieconcept en is daardoor een tankstation van de toekomst.

Lees meer

Twee nieuwe bedrijven op het bedrijventerrein

1 november 2017
Containerterminal CTVrede Steinweg en logistiek dienstverlener Gam BAKKER vestigen zich op bedrijventerrein HoogTij. De palen voor de nieuwe panden zijn maandag 30 oktober de grond in gegaan.

Lees meer

IntelTemp en RuudTrans op HoogTij

10 augustus 2017
Na de bedrijven Zuiver en Ayal Kaas hebben ook IntelTemp en RuudTrans een contract met de Gemeente Zaanstad getekend voor een kavel op bedrijventerrein HoogTij. Wethouder Dennis Straat: “De laatste maanden is er grote belangstelling voor een kavel op HoogTij en zijn er vier kavels uitgegeven. Het bevestigt dat HoogTij met zijn goede bereikbaarheid en ruimte een aantrekkelijke vestigingsplaats is die ook nog eens goed betaalbaar is."

Lees meer


Meer ruimte op Hoogtij voor Zuiver

7 juli 2018
Op vrijdag 7 juli ondertekende wethouder Dennis Straat namens de gemeente Zaanstad de koopcontracten met het bekende Nederlandse interieurmerk Zuiver voor aankoop van een kavel op het bedrijventerrein HoogTij, aan de Schoot. Zuiver neemt in totaal meer dan 8300 m2 grond af aan het Rak. Het bedrijf, dat al op HoogTij is gevestigd, heeft het voornemen om op de aangekochte grond een showroom met kantoor te vestigen en op termijn een loods voor distributie.


Lees meer

Realisatie haventerrein en zeehavenkade voor bedrijventerrein HoogTij van start

27 maart 2017
Het Zaanse bedrijventerrein HoogTij breidt zijn faciliteiten uit met de aanleg van het haventerrein en de bouw van een nieuwe zeehavenkade. De zogenaamde langs-haven komt parallel te lopen aan het Noordzeekanaal en krijgt een afmeting van circa 40 meter bij 900 meter. De kade biedt toegang voor zeeschepen met een diepgang tot 10 meter. De planning is dat het eerste zeeschip in de zomer 2018 kan aanmeren.

Lees meer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring