Bewonersinformatie

Gemeente Zaanstad verkoopt de weg Smeet aan het Rijk


11 juli 2022
Gemeente Zaanstad verkoopt de weg Smeet ten noorden van het JC Zaanstad aan het Rijk. De laatste jaren was er verschillende keren sprake van overlast op en vanaf de Smeet. Met de verkoop van de weg aan het Rijk kunnen we deze overlast beëindigen, omdat het Rijk de weg kan afsluiten van de openbare ruimte. 

Lees meer

foto van de weg SmeetFoto: Google Street View

Wandelen langs het groen op HoogTij


18 oktober 2021
Afgelopen voorjaar is de openbare ruimte op het terrein van HoogTij flink opgeknapt. Er zijn meer wandelpaden aangelegd en er is meer groen. Dit is gerealiseerd dankzij de bewoners die rondom het bedrijventerrein wonen. Zij maakten het zogeheten Groenplan, met de ideeën om HoogTij groener en recreatiever te maken. Want naast dat HoogTij een bedrijventerrein is, is het ook een gebied waar veel mensen fietsen, wandelen en hun hond uitlaten. 

Meer over het GroenplanStart tweede fase rotonde Westzanerweg


21 juni 2021
Deze week starten we met de tweede fase van de rotonde Westzanerweg. Dat betekent dat gemotoriseerd verkeer de rotonde niet meer kan oversteken van noord naar zuid en vice versa. Dit staat voor woensdag of donderdag in de planning. Het weekendwerk staat gepland voor de zondagen 4-11-18 en 25 juli. Deze afsluiting voor al het doorgaande verkeer gaat in om 0.00 uur en duurt tot de werkzaamheden van die dag zijn afgerond.

Het doorgaande verkeer van en naar Beverwijk is op deze zondag dus niet mogelijk.

Het industriegebied Hoogtij aan de kant van de PI blijft bereikbaar via de Westzanerdijk, dit wordt met bebording aangegeven. De éénrichting situatie op de Veldweg en de Westzanerdijk is op deze dagen niet van kracht. Het industriegebied aan de kant van K&N is vanaf 9.00 uur bereikbaar, dit alleen vanaf de Hoofdtochtkant vanuit Zaandam.

Bomen verplanten rotondes HoogTij


26 april 2021
Vanwege de werkzaamheden aan de rotondes op HoogTij is het nodig om 26 bomen te verplanten. De bomen kunnen niet op deze plek blijven staan. Omdat we het heel belangrijk vinden onze bomen te behouden, hebben we gekeken of ze in plaats van kappen kunnen verplanten. En dat is gelukt! Alle bomen vinden een nieuwe plek op Hoogtij. Aanstaande woensdag 28 april gaan we er al mee beginnen. De kans dat de bomen het verplanten overleven is nu namelijk groter dan in de zomer. De bomen op HoogTij vormen een belangrijke toevoeging aan het bedrijventerrein. Onlangs is in samenspraak met de bewoners namelijk ook en nieuwe groenzone op HoogTij ingericht met ruim 250 nieuwe bomen. 

Aanpassing rotondes bedrijventerrein HoogTij

31 maart 2021
In april start Strukton Civiel West met het verbeteren van de rotondes Hoofdtocht en Westzanerweg/Kleine Steng. Dit doen wij namens de gemeente Zaanstad. De werkzaamheden duren van april tot half augustus 2021.

Door de komst van PostNL en verschillende andere bedrijven komt steeds meer verkeer op de bedrijventerreinen van Hoogtij. Voor een betere doorstroming passen wij de twee rotondes aan. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de bedrijven bereikbaar te houden. Wij starten half april met de voorbereidende werkzaamheden aan de rotonde van de Hoofdtocht. De afsluiting van de noordzijde van de rotonde Hoofdtocht is vanaf 28 april.

Lees meer

plaatje van de werkzaamheden aan de rotondes

Meer wandelpaden en groen voor openbare ruimte HoogTij


4 mei 2020
De bewoners rondom Westpoort en HoogTij willen de openbare ruimte van HoogTij groener en recreatiever maken. Daarom hebben zij in overleg met de gemeente vorig jaar een groenplan gemaakt.  Het plan is meer wandelpaden aan te leggen en meer groen te planten.

Lees meer

foto wandelpad

Nieuw fietspad in gebruik

23 juli 2019
Het nieuwe fietspad vanaf Westzaan richting HoogTij over de dijk is in gebruik! Deze sluit ook aan op de bestaande fietsbrug. Nu is het bedrijvenpark nog beter bereikbaar.

Lees meer

foto van fietspad De Slinger

Contact

Heeft u vragen over de omgeving? Neem dan contact op met Hendrik Visser door te mailen naar h.visser@hoogtij.com

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring